Felejthetetlen utazás

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy csak most jelentkezem, de az utóbbi időben rettentően elfoglalt voltam. De most itt vagyok, meghoztam én is a beszámolót a nyaralásomról, remélem, hogy tetszeni fog!

Kréta

Azt mondják, egy kis kiruccanás sosem árt, de ha 2 hétről van szó, az ember teljesen magán kívül van, na persze jó értelemben. Két hét teljes feltöltődés, két hét szabadság, két hét stresszmentes élet.
Nos, akkor bele is kezdek. Június 21-én este 11-kor indultunk Budapestre. Az út nem volt hosszú, de elég fárasztónak ígérkezett. Amint megérkeztünk a reptérre és becsekkoltunk, már minden sokkal nyugodtabb kezdett lenni. Kb. 2 órát repültünk, mire megérkeztünk Krétára. Az idő pompás volt, és tudtam, hogy mindent, amit lélekben otthon hagytam, az otthon is marad, vagy fogalmazhatom úgy is, hogy két hét az új, de nem örökre szóló életemben. Ez is elérkezett és mi sem jobb egy várva-várt út, mint mikor bekövetkezik. A transzfer készen állt, hogy elvigyen minket a szálloda ajtajáig. Miután átléptük a hotel kapuját, rögtön csillogni kezdtek barna szemeim. Egyszóval minden tökéletesnek tűnt. Nos, attól függetlenül, hogy fáradtak voltunk, hisz órákon át csak utaztunk, tettünk egy óriási sétát a hotelen belül. A hotel nagy területet vett igénybe, minden más más helyen volt, egymástól kicsit távol, így bőven volt alkalmunk gyalogolni. Rengeteget sétáltunk a parton, az éttermek mellett, az üzletek előtt, és ez mind egy szállodán belül volt.
A 15 napunk mindig máshogy telt el, így nem is volt unalmas. Rengeteg programon vettünk részt, minden este újabb és újabb műsorokat láttunk. Vízi sportokat űztünk, de amit egész ittlétünk alatt csináltunk, az az úszás volt. Imádok úszni, többek között ez a kedvenc sportom, úgy gondolom, az úszás nem csak testileg, de lelkileg is kiegyensúlyozottá tesz, hisz ez lett velem is.
A sport mellett persze bőven akadt némi lustálkodás is, ezalatt a napozást értem. Ilyenkor rengeteg D-vitamint kap az ember. Hiába nevezem meg a lusta címszóval, mégis hasznos egy tevékenység, feltöltött rendesen. Szeretek napozni. Szeretem azt a feelinget, amikor érzem, hogy a testem magába szívja a nap fényét, és ehhez már csak egy tál hideg gyümölcs tett be.
Jobbnál jobb dolgokat ettünk. Az ilyen melegbe mégis a hideg gyümölcs esett a legjobban. Rengeteg zöldséget és húst fogyasztottam, és kipróbáltam egy új ételt: csiga.
Italokból is voltak nagyon finomak, többek között egy helyi specialitásuk: rhaki. Valahogy úgy tudnám körbeírni, hogy meglehetősen hasonlít a vodkához. Emellett meg kell, hogy említsem, náluk minden gyümölcsös italt, akár alkoholos is, mindent 100%-os gyümölccsel higítanak.
Ami igazán meglepetés volt számomra, voltam már pár helyen életem során, de egyik sem ér fel ehhez a kínálathoz. Köszönöm a családomnak, akik megadták nekem ezt a jólétet! Nélkülük most nem tudnám, milyen érzés pl. 1000 méter magason és hegyeken át vezetni, vagy akár egy 8000 fős yachton ülni. Élménydús program volt mindkettő, hiányozni fognak és már most hiányzik az ott töltött idő.
Minden gondomat hátrahagyva örülök, hogy ilyen nyaraláson vehettem részt. Szeretném, ha jövőre is ilyen felejthetetlen emlékeik lennének. Remélem, tetszett az élménybeszámolóm, ha esetleg bármi kérdésetek van, vagy akár érdekelne néhány dolog, akár Krétával is kapcsolatban, szívesen válaszolok. XOXO

U.i.: A következő bejegyzéseim már készülődnek, ami főleg sporttal kapcsolatos jótanácsokat tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése